Levédés készítése

A szerveren kezdéskor mindenki 500 blokknyi levédhető területtel rendelkezik. A szerveren töltött minden óra után 100 blokk további levédhető területet kapsz, ez nem egész óránként, hanem folyamatosan, percenként jóváíródik számodra. A jelenlegi levédéseid, és az el nem használt levédésblokkjaid számát a /claimlist paranccsal listázhatod ki.

Levédés

A levédés legegyszerűbb módja, ha a levédendő terület közepére állsz, és beírod a /claim parancsot. Ez automatikusan levédi körülötted lévő 10×10-es területet. Ha ezt növelni szeretnéd, megteheted az Átméretezés fejezetben leírtak szerint.

A levédés másik módjához szükséged van egy aranyásóra. Vedd a kezedbe az aranyásót, és jobbklikkelj a levédendő terület egyik sarkára. Ekkor megjelenik egy gyémántblokk a földön, ez jelzi a készülő levédésed sarkát, ez a blokk csak számodra látható, és nem tudod kiütni. Menj a készülő levédés szemközti sarkához, és ismételten jobbklikkelj az ásóval. Fontos, hogy a két sarok kijelölése között ne tedd el az aranyásót, az folyamatosan legyen a kezedben. Ha sikeres a levédés, a területed minden sarkán, és határain meg fog jelenni egy aranyblokkból és izzókőből álló jelölés. Ez szintén csak számodra látható, nem lehet kiütni. Sikeres levédés esetén az alábbi üzenetet láthatod a chaten:

Levédés készítése

Átméretezés

Legegyszerűbben a /extendclaim paranccsal növelheted meg a levédésedet. Nézz abba az irányba, amerre növelni szeretnéd a levédést, majd írd be a /extendclaim <szám> parancsot, ahol a szám helyére azt a számot add meg, amennyi blokkal az adott irányban növelnéd a területet.

Az átméretezés másik módjához ismételten az aranyásódra van szükség. Vedd elő az ásót, miközben a területeden állsz, ekkor a terület sarkain megjelennek a már ismert jelölések. Jobbklikkelj a területed egyik sarkára, majd jobbklikkelj arra a helyre, ahová az adott sarkot át szeretnéd helyezni.

További információk

Bármikor segítséget kaphatsz a levédéssel kapcsolatban, ha meglátogatod a /warp levédés helyet a játékban.

A levédés mindig 0-255 blokk magasságig tart, így a magasság megadásával nem kell foglalkoznod a levédés kijelölésekor.

Ha szeretnéd megtudni, hogy kinek a levédésén állsz, a területen egy bottal jobbklikkelve megtudhatod. Ekkor a terület határain megjelennek a szokásos jelölések.